Om webbplatsen

Vindeln.se är Vindelns kommuns officiella webbplats. Den är vår primära kanal för kommunikation mellan kommunen och invånarna, samt för att nå ut med information till andra grupper och enskilda som till exempel företag, organisationer, potentiella inflyttare och turister.

Ansvar för webbplatsen

Ansvarig utgivare för Vindelns kommuns webbplats är kommundirektör Therese Berg.

Webbansvarig

Frågor om webbplatsens struktur, funktioner, tekniska förutsättningar samt tips och synpunkter kan du mejla till webbansvarig.

Vi hoppas att du som besöker vår webbplats kommer att hitta det du söker och få svar på dina frågor. Om du inte gör det vill vi gärna få veta det så att vi kan förbättra vårt innehåll. Saknar du något på någon sida, klicka på länken Lämna synpunkt som finns under texten.

Om du får meddelandet 404, sidan kan inte visas, kan det bero på att du följde en länk som pekade till vår tidigare webbplats. Använd då sökfunktionen för att leta det du sökte.

Struktur på startsidan

Toppmenyn finns längst upp på alla sidor

  • Mina sidor, e-tjänster - alla kommunens e-tjänster och blanketter
  • Anslagstavla - anslag av protokoll och kungörelser
  • Personal - information som riktar sig till kommunens medarbetare
  • Sök - webbplatsens sökfunktion
  • Meny - hela webbplatsen med utfällbart innehåll

Startsidans huvudmeny

MItt på sidan finns huvudmenyn med sex områden. Genom att klicka på något av dem kommer du vidare till en ingångssida för varje område, och därifrån till sidor med information om vår verksamhet och service.

Genvägar och puffar med bilder

Länkar till information som vi vet att många frågar efter.

Nyheter och aktiviteter

Här publicerar vi nyheter riktade till våra medborgare och besökare. Under Våra aktiviteter hittar du arrangemang som Vindelns kommun är delaktig i.

Längst ner på startsidan och alla andra sidor

Här finns kontaktuppgifter till kommunen. På sidan Fler kontaktuppgifter hittar du information om hur du kan kontakta oss via telefon och e-post.

Struktur på en sida

Expanderande innehåll

På många sidor med mycket innehåll finns rubriker med expanderbart innehåll. De har ett plustecken intill. När du klickar på rubriken öppnas en textruta under den. Om du klickar på rubriken igen stängs textrutan. På så sätt kan du få en överblick över en sidas innehåll och välja vad du vill läsa om.

Relaterat innehåll

De länkar som har att göra med innehållet på en sida finns oftast samlade längst ner under rubriken Relaterat innehåll. Det kan vara länkar till andra delar av webbplatsen eller externa länkar till andra webbplatser, men också länkar till dokument. Symboler intill länken visar vilken typ av länk det är. Det förekommer också länkar i texten på sidorna.

Relaterade e-tjänster

Länkar till de e-tjänster som har att göra med innehållet på en sida finns längst ner på sidan. Alla våra e-tjänster och blanketter hittar du på Mina sidor Länk till annan webbplats..

Bilder

Vindelns kommun äger rätten till bilder och grafik på webbplatsen. I de fall bilderna ägs av annan part ska detta klart framgå på sidan. Det är inte tillåtet att ladda ner bilder för användning på andra webbplatser eller i andra medier utan tillstånd från Vindelns kommun.

Teknik

Webbplatsen är skapad i verktyget Sitevision av Vindelns kommun i samarbete med Bjurholm, Vännäs, Nordmaling och webbyrån Limepark. Varje kommuns webbplats förvaltas av den enskilda kommunen och samarbetet kring webbplatserna lever vidare. Webbarbetsgruppen som består av varje kommuns kommunikatör samverkar kring förvaltning och vidareutveckling av webbplatserna.

Pdf-filer

En del material på webbplatsen är publicerat i pdf-format. För att kunna öppna pdf-filer behöver du ett program som heter Adobe Reader. Det är gratis och du kan ladda ner det från Adobes webbplats Länk till annan webbplats..