Vindeln - länk till startsida

Svara på antagningsbesked

När den slutliga antagningen är klar ska du logga in och svara på ditt antagningsbesked.

För att se om ditt svar har registrerats måste du logga ut och logga in igen. Du kan bara svara via webben en gång. Om du vill ändra ditt svar, skriv ut ett svarskort från sökwebben och skicka det med post till Gymnasieantagningen, före sista svarsdatum.

Att vara reserv

Det betyder att du står i kö till program som du inte kommit in på. Du kan bara vara reserv till val högre upp än det du har kommit in på. Till exempel: Om du har kommit in på ditt val 3 kan du vara reserv till val 1 och 2.

Förklaring av svarskoder

Vilka av dessa svarsalternativ som är aktuella för dig beror på vad du är antagen till.

Är du till exempel antagen på val 1 finns bara två svarsalternativ att välja, svarskod nummer 7 och 8. Om du är reserv till något av dina val och antagen till något får du flera svarsalternativ. Läs igenom noga så att du förstår vad svaret innebär för dig.

  1. Jag tackar JA till erbjuden plats och vill stå kvar som reserv. Om du är antagen på val 2 men vill försöka komma in på en ledig reservplats på val 1 istället (Du prövas på högre val i maskinella reservkörningen och tappar automatiskt den plats du var antagen på om du kommer in på nytt val)
  2. Jag tackar JA till erbjuden plats och vill INTE stå kvar som reserv. (Du är nöjd med det du är antagen till och vill inte komma in på något annat. Viktigt att du svarar på ditt antagningsbesked under sommaren)
  3. Jag tackar NEJ till erbjuden plats och vill stå kvar som reserv. (Du vill inte alls ha det du har kommit in på och hoppas i stället på att komma in på något högre val. Du har då ingen plats förrän du eventuellt blir antagen där du är reserv)
  4. Jag tackar NEJ till erbjuden plats och vill INTE stå kvar som reserv. (Du har då ingen gymnasieplats i Västerbottens län)
  5. Jag vill delta i reservantagningen. (Du är med i reservantagningen och har chans att bli antagen)
  6. Jag vill inte delta i reservantagningen. (Du lämnar din plats i reservkön åt andra)
  7. Jag tackar JA till erbjuden plats.
  8. Jag tackar NEJ till erbjuden plats. (Du har då ingen gymnasieplats i Västerbottens län.)

Om du ångrar ditt svar

Logga in på sökwebben och skriv ut ett svarskort som du sen skickar till oss med post eller mejl. Vi behöver ha det senast sista svarsdatum.