När den slutliga antagningen är klar kan du logga in och se och svara på ditt antagningsbesked. Sista svarsdag framgår på beskedet. För att se att ditt svar har registrerats måste du logga ut och logga in igen. Du kan bara svara via webben en gång. Om du vill ändra ditt svar, skriv då ut ett svarskort från webben och skicka det med post till gymnasieantagningen, innan sista svarsdatum.

Att vara reserv

Det betyder att du står i kö till program som du inte kommit in på. Du kan bara vara reserv till val högre upp än det du har kommit in på. Till exempel – Om du har kommit in på ditt val 3 kan du vara reserv till val 1 och 2.

 

 Förklaring av svarskoder

1. Jag tackar JA till erbjuden plats och vill stå kvar som reserv. T.ex. om du är antagen på val 2 men vill försöka komma in på en ledig reservplats på val 1 istället (Du prövas på högre val i maskinella reservkörningen och tappar automatiskt den plats du var antagen på om du kommer in på nytt val)
2. Jag tackar JA till erbjuden plats och vill INTE stå kvar som reserv. (Du är nöjd med det du är antagen till och vill inte komma in på något annat. Viktigt att du svarar under sommaren)
3. Jag tackar NEJ till erbjuden plats och vill stå kvar som reserv. (Du vill inte alls ha det du har kommit in på och hoppas i stället på att komma in på något högre val. Du har då ingen plats förrän du blir antagen på nytt)
4. Jag tackar NEJ till erbjuden plats och vill INTE stå kvar som reserv. (Du har då ingen gymnasieplats i Västerbottens län)
5. Jag vill delta i reservantagningen. (Du är med i reservantagningen och kan ha chans att bli antagen)
6. Jag vill inte delta i reservantagningen. (Du lämnar din plats i reservkön åt andra)
7. Jag tackar JA till erbjuden plats.
8. Jag tackar NEJ till erbjuden plats. (Du har då ingen gymnasieplats i Västerbottens län.)