Har du inte kommit in på det du vill? Då kan du göra en ansökan till lediga platser.

Det går endast att söka till program som har lediga platser och där det inte står några reserver i kö. Du kan inte söka till program eller ställa dig i kö där det redan finns reserver eller där det är fullt på programmet. Du måste vara behörig till det program du söker.

Om det inte finns någon ledig plats på programmet som du är intresserad av just nu, kan det bli ledigt senare i augusti. Du kan själv bevaka om det blir en ledig sökbar plats. Kolla statistiken på kvällen för att se var det finns lediga platser att söka nästa förmiddag. Så här ser du var det finns lediga platser att söka

Om det är två som söker till en ledig plats på ett program blir det den som har högst meritvärde som får platsen, den andra eleven blir reserv. Det är konkurrens om de lediga platserna per dag. De ansökningar som har kommit till oss fram till klockan 12.00 behandlar vi samma eftermiddag/kväll, med start den 10 augusti. Hinner du inte före klockan 12, vänta till nästa morgon eller förmiddag så att du har aktuell statistik att utgå ifrån. Sista förmiddagen du kan göra ansökan är den 31 augusti.

Ansökan med e-tjänst eller blankett

Du har samma chans att komma in om du använder blankett eller e-tjänst, men gör inte både och.

E-tjänst: Om du har e-legitimation kan du använda vår e-tjänst för att göra ansökan till lediga platser. Du får besked via meddelande i e-tjänsten om du får platsen du sökt eller inte. Du får meddelandet via e-post eller sms om du kryssar för det när du använder e-tjänsten. Vi ringer inte till dig.

Blankett: Om du inte kan eller vill använda e-tjänsten får du i stället skriva ut blanketten. Du hittar den via länken till e-tjänsten ovan. Ansökningsblanketten ska du skanna eller fota och mejla till oss. Vi ringer dig, så det är viktigt att du håller koll på din mobil så att vi snabbt kan nå dig.